Lutfiskpudding

Lutfiskpudding är gott med skirat smör och citron. Gott att göra på överbliven lutfisk från julbordet. Bara ordet pudding har fått många barn att springa till skogs. Konstigt nog börjar man ändå gilla sådant man ogillade som barn när man blir vuxen.
Koka 2 dl vanligt ris så får du ca 7 dl kokt ris.

4 portioner lutfiskpudding

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 5 dl rensad, benfri lutfisk
  • 7 dl kokt ris
  • 2 ägg
  • 2 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 3 krm peppar
  • 6 krm salt
  • 2 msk smör
  • 1 dl ströbröd till formen
  • 50 gram skirat smör
  • 4 citronklyftor

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda samman ris, ägg, grädde och mjölk. Smaka av med salt och peppar.
  3. Plocka lutfisken i mindre bitar och vänd i smeten.
  4. Smörj och bröa en ugnsfast form och häll smeten däri. Strö över lite ströbröd och några små klickar smör.
  5. Baka lutfiskpuddingen i ugnen tills den är fast och har fin färg, cirka 30 minuter.
  6. Servera lutfiskpuddingen med skirat smör och citronklyftor.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer