Lennart

Introduktion och förberedelse

Hur du blandar drinken Lennart med päronlikör Xanté Poire au Cognac, färsk lime, is och toppar med fruktsoda.

Serveringsförslag

  • Passar som läskande drink till grill, mingel, en varm dag, innan middag eller till fest.
  • Serveras i ett hög highball-glas eller liknande.
  • Kan serveras med drinkpinne, lång tsk och paraply.
  • Vidare garneras på enklast vis med 1-3 klyftor lime.
  • Eller piffa till med en skiva lime på tandpetare vikt runt ett rött cocktailbär likt denna Old Fashioned eller gör goda cocktailpinnar med frukt samt lägg i en klyfta lime.

Varianter

  • Lennart är en svensk drink eller cocktail som finns i lite olika varianter med olika mansnamn beroende på spritsort.
  • Tar du Absolut Kurant istället för päronlikör kallas drinken Ragnar.
  • Med äppellikör samt vaniljvodka får du en P2.
  • En annan liknande drink är Shine som har i rom med citronsmak.
  • Istället för fruktsoda kan du ta fruktsoda, 7-up eller Sprite. Ginger Ale, cider eller Pommac passar också.
  • Gillar du Galliano och Ginger Ale kan du blanda en Havanna Hot Night.
  • Vill du ha en alkoholfri variant så gör du drinken med några cl päronsaft.

Lennart är en svensk drink med Xanté, lime och fruktsoda.
Lennart är en svensk drink med Xanté, lime och fruktsoda. Lättdrucken och uppfriskande med is och färsk lime.

1 Lennart

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 3 min

Ingredienser

  • 2 cl limejuice
  • 4-6 cl päronlikör Xanté Poire au Cognac
  • 8-10 isbitar eller krossad is
  • ca 20 cl fruktsoda, 7-up eller Sprite
  • 1-3 klyftor lime till garnering

Tillagning

  1. Skölj lime och dela den. Pressa ur 2 cl limesaft. Skär ut så du har 1-3 klyftor lime till drinken.
  2. Lägg is i ett högt highball-glas eller liknande.
  3. Mät upp päronlikör och limejuice samt slå i dessa.
  4. Fyll upp med fruktsoda, 7-up eller Sprite. Rör om.
  5. Garnera med 1-3 klyftor lime.
E-mail
Medel: 4.2 (64 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 114 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2023-06-08