Havanna Hot Night

Havanna Hot Nights - en longdrink med lagrad rom, Xante päronlikör, Galliano och Ginger Ale toppad med is och garnerad med mynta, cocktailbär och lime.

Serveras i högt glas typ Highballglass eller högt Duralex som longdrink före eller efter mat, till fest, cocktails eller liknande. 

1 romdrink

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 3 min

Ingredienser

  • 4-6 cl lagrad rom XO, minst 6 år
  • 2 cl Xante päronlikör
  • 1 cl Galliano
  • 12 cl Ginger Ale
  • 1 cocktailbär till garnering
  • 1 limeskiva till garnering
  • 3 blad mynta till garnering

Tillagning

  1. Fyll glaset med isbitar till 2/3.
  2. Mät upp och häll i rom, päronlikör och Galliano. Rör om.
  3. Toppa upp med Ginger Ale. Garnera förslagsvis med cocktailbär, limeskiva, myntablad, drinkpinne och sugrör.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer