Chokladtryffel med Calvados

Chokladtryffel med Calvados - ekfatslagrat äppelbrännvin. Använd ung calvados med mycket äppelsmak sk Fine ex. Lecompte Originel eller enligt tillgång.
Cognactryffel, whiskytryffel, Armagnactryffel eller sprit efter fantasi blir också gott.

ca 20 chokladtryfflar med calvados

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 1 tim 10 min
  • Klart på: 1 tim 20 min

Ingredienser

  • 100 g mörk fin choklad, ca 70 %
  • 150 g vanlig blockchoklad förslagsvis mörk Fazer
  • 8 cl calvados
  • 50 g smör
  • 0,5 dl grädde
  • 50 g socker
  • 1 dl kakao att rulla tryfflarna i

Tillagning

  1. Finhacka chokladen och lägg den i en mixer.
  2. Värm calvados, smör, grädde och socker.
  3. Slå den varma blandningen över chokladen och mixa tills den smält. Har inte all choklad smält så lägg över i en bunke och smält några sekunder i taget med omrörning efter i mikron.
  4. Kyl tryffelsmeten i kylen någon timme tills den stelnat.
  5. Forma små tryfflar i storlek som valnötter och rulla dem sedan i kakao på en tallrik. Lägg tryfflarna i en burk klädd med bakplåtspapper. Förvara svalt.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer