Chokladtryffel Dekadens

Chokladtryffel Dekadens - en lyxig variant av chokladtryffel som görs i en form och sedan skärs upp i lagom bitar. Enkel och god.
Kan serveras till kaffe och avec. Dekadens betyder i stil med lyxigt nöjaktigt förfall vilket kännetecknar denna goda chokladtryffel.

cirka 16 bitar chokladtryffel

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 1 tim
  • Klart på: 1 tim 10 min

Ingredienser

  • 5 dl grädde
  • 1 dl honung
  • 500 gram mörk choklad med hög kakaohalt ca 70%
  • 200 gram smör

Tillagning

  1. Bryt chokladen i bitar.
  2. Lägg i en bunke.
  3. Smält chokladen i mikron eller vattenbad.
  4. Tillsätt grädden och honungen.
  5. Rör till en jämn smet.
  6. Klä en form ca 15-20 cm med minst 3 cm höga kanter med gladplast.
  7. Häll i chokladsmeten.
  8. Ställ chokladtryffeln att stelna i kylen en timme eller ställ att stelna i frysen.
  9. Servering: skölj kniven hett vatten. Skär upp ex. trekanter med en kniv.
  10. Servera chokladtryffeln med ex. kaffe och avec.
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer