Chokladtryffel Dekadens

Introduktion och förberedelse

Chokladtryffel Dekadens - en lyxig variant av chokladtryffel som görs i en form och sedan skärs upp i lagom bitar.

Enkel att göra men fyllig och god med riktig fin 70% choklad som Lindt, Valrhona eller annan fin choklad.

Dekadens betyder i stil med lyxigt nöjaktigt förfall vilket kännetecknar denna goda chokladtryffel.

Serveringsförslag

Kan serveras till kaffe och avec, som vanligt godis, till Halloween eller som julgodis.

Garnering

Här garnerade med silverkulor men kan även garneras med flingsalt, lakritsgranulat, en liten flinga bladguld, valfritt strössel, hackad grön pistage, rostade mandelspån, halverade mandlar, hasselnötter eller valnötter, kokosflingor eller kokosflakes, kanderat apelsinskal eller annat valfritt.

En lättlagad chokladtryffel du gör i en panna och skär ut i bitar samt garnerar.
En lättlagad chokladtryffel med fin choklad och grädde som får stelna i en panna och sedan skärs ut i bitar samt garneras på valfritt vis.

cirka 16 bitar chokladtryffel

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 1 tim
  • Klart på: 1 tim 10 min

Ingredienser

  • 5 dl grädde
  • 1 dl honung
  • 500 gram mörk fin choklad med hög kakaohalt ca 70%
  • 200 gram smör

Tillagning

  1. Bryt chokladen i bitar.
  2. Lägg i en bunke.
  3. Smält chokladen i mikron eller vattenbad.
  4. Tillsätt grädden och honungen.
  5. Rör till en jämn smet.
  6. Klä en form ca 15-20 cm med minst 3 cm höga kanter med gladplast.
  7. Häll i chokladsmeten.
  8. Ställ chokladtryffeln att stelna i kylen en timme eller ställ att stelna i frysen.
  9. Servering: skölj kniven hett vatten. Skär upp ex. trekanter med en kniv.
  10. Servera chokladtryffeln med ex. kaffe och avec.
E-mail
Medel: 4 (17 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 122 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-12-14

Tillbehör och liknande recept: