AKTUELLT FRÅN KOCKEN
Pasta kan varieras på fantastiskt många vis. Den kan vara lyxig och dyr till fest och middag eller billig...
Sök
Android

Chokladkakor med chokladbitar, sirapskakor, apelsinkakor eller nötkakor

Chokladkakor med chokladbitar, sirapskakor, apelsinkakor eller nötkakor Chokladkakor med chokladbitar, sirapskakor, apelsinkakor eller nötkakor. På bilden kakor med nötter. Amerikanska klassiska kakor sk cookies.
När du bakar egna kakor eller cookies kan du smaksätta och variera med chokadbitar, sirap, apelsin eller nötter.
Användarnas medelbetyg vote imagevote imagevote imagevote image 4.2 av 5 (Antal röster: 16)
40 kakor chokladkakor
Förberedelse: 10 min
Tillagning: 15 min
Klart på: 25 min

Ingredienser:

  • 200 gram rumsvarmt smör
  • 3,5 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 6-8 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl mörk choklad i småbitar
  • # Sirapskakor - kakrecept med sirap: Följ receptet till amerikanska kakor. Byt ut två deciliter av sockret mot sirap och ta bort chokladbitarna. Blir fylliga och nästan sega kakor.
  • # Apelsinkakor - kakrecept med apelsin: Byt ut en deciliter socker mot apelsinmarmelad. Riv skal av en apelsin och blanda i deg. Ta bort chokladbitar.
  • # Kakor med nötter - kakrecept med nötter. Tillsätt 2 matsked kakao till deg. Byt ut chokladbitar mot krossade nötter. Förslagsvis hasselnötter

Tillagning:

  1. Se till att smör är rumsvarmt. Mikra det eller tärna och rör smöret mjukt.
  2. Värm ugnen till 175 grader.
  3. Vispa ihop smör och socker i en bunke tills det är fluffigt. Använd gärna en elvisp.
  4. Tillsätt ägg under omrörning.
  5. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke. Rör ner i äggsmeten.
  6. Rulla små bollar och platta ut dem. Tryck eventuellt ut mönster med gaffel. Lägg på bakplåtspapper.
  7. Baka i mitten av ugnen cirka 10 - 15 minuter till de fått fin färg. Ta ut och låt svalna. Förvara i lufttät burk. Kan också frysas.


 

Omdömen:

Kommenterad av susannemw , lördag 22 februari 2014 vote imagevote imagevote imagevote image
Jättegoda chokladkakor.
Jag gör dem utan nötter, apelsin etc.
Bara hackad choklad i smeten.
Mums! :- )

Fler recept ur samma kategori som Chokladkakor med chokladbitar, sirapskakor, apelsinkakor eller nötkakor:

Äppelsnäckor
Äppelsnäckor. Bullar eller snäckor med äppelmos, kanel och smörfyllning.
En variant på kanelbullar med äppelsmak.
Marmorerad kaka Tigerkaka
Tigerkaka. En marmorerad med sockerkaka och choklad även kallad Tigerkaka.
Sockerkaka med chokladsmet och sockerkakssmet som varvas till vackert marmorerat mönster.
Du kan också ta med skalet av en halv riven citron. Apelsin eller lime blir också gott. Skjölj och skrubba citronen innan du använder den om du inte köpt krav-märkt.
Bondkakor
Klassiska bondkakor. Enkelt och gott recept på kakdeg som blir mycket goda och knapriga bondkakor.
Se alla recept ur kategorin Kakor och bakverk
Helstekt kalkon med fyllning
Helstekt kalkon med fyllning på Amerikanskt vis. Passar till söndagsmiddag till flera, nyår eller Halloween (och Thanksgiving).
Fyllning av nötfärs, bacon, äpple, selleri, lök mm.
Här serverad med potatismos, skysås, gelé och grönsaker.
Använd gärna en stekpåse till kalkonen.
Tobbes Coastal Bend Chili con carne
Tobbes Coastal Bend Chili con carne. Ett recept på chili con carne från Houston, Texas. En härlig lagom het chili komponerad under den period jag var verksam i Houston, en chili provsmakad och godkänd av mexikanska vänner i Houston och Corpus Christi, båda vid The Coastal Bend...
Musselsoppa Clam Chowder
Musselsoppa Clam Chowder. En god klassisk matig soppa med musslor. Amerikansk Clam Chowder görs på musslor som blåmusslor och smaksätts oftast med fläsk eller bacon, persilja, lök, potatis samt grädde eller mjölk.
Istället för färska blåmusslor går det att använda burkmusslor - ta 1-2 burkar ca 200 - 400 gram.
Se alla recept ur kategorin Amerikansk mat
Ugnsrostad blomkål
Ugnsrostad blomkål är mycket gott och enkelt att laga. Perfekt som tillbehör, fest eller buffé. Indiska kryddor som garam masala, curry och gurkmeja passar bra till blomkål.
Rosta blomkålsbuketterna i ex. en ugnsfast stekpanna eller ugnsform med kryddor, salt, peppar och lite olivolja.
Ugnsrostade blomkål är smidigt tillbehör till det mesta och speciellt till fest eller buffé till många personer. Du kan rosta en hel långpanna med blomkål (ex. tre blomkålshuvuden), förvara i kylen och servera på fat eller skål småvarmt eller kallt.
Crème brûlé
Crème brûlé. Otroligt smaskig fransk dessert. Servera Crème brûlé med bär som färska hallon, jordgubbar, hjortsonsylt eller andra bär. Krusbärssylt, körsbär, passionsfrukt eller vinbär passar också.
Ett sött dessertvin sätter pricken över i - exempelvis en late harvest från Australien, USA eller Canada. Flädersaft är också gott. Servera gärna med färska hallon, hjortonsylt eller andra bär. Förbered gärna Crème brûléen någon dag innan och förvara i kylen tills det är dags att servera - först då karemelliserar du den och serverar.
Italiensk ugnsstekt falukorv
Italiensk ugnsstekt falukorv med salami, tomat, champinjoner, rödlök, chili, vitlök, basilika och en skvätt grädde. En lyxig variant av ugnsstekt falukorv.
Falukorv har inget med Italien att göra men de typiskt italienska smaksättarna får i detta fallet ge namn åt denna rätt.
Servera falukorven med potatis mos, gärna basilikamos. Råris, rostade rotfrukter, kokt potatis, pasta, quionoa eller couscous passar också istället för potatismos.
Se alla recept ur kategorin Ugnsrätter
Kladdkaka med kakao
Kladdkaka med kakao. God och enkel kladdkaka bakad med enbart kakaopulver istället för choklad.
Schwarzwaldtårta
Schwarzwaldtårta. En klassisk gräddtårta från Tyskland med nötbotten, gräddfyllning garnerade med chokladplattor på toppen.
Schwarzwaldtårta blir godast om du lägger ihop nötbottnar och gräddfyllning några timmar innan eller kvällen innan så mjuknar nötbottnarna och Schwarzwaldtårtan blir godare och lättare att skära upp. Sedan garnerar du Schwarzwaldtårtan med grädde och chokladplattor.
Anti-hälsokaka Chocolat Chip-kaka
Anti-hälsokaka eller Chocolat Chip-kaka. En mjuk kaka med bitar av mjölkchoklad och vit choklad.
En riktigt mäktig kaka som du kan servera som den är eller med vaniljglass till dessert.
Se alla recept ur kategorin Chokladrecept

Gilla oss på Facebook