Chokladcupcakes med mockaglasyr

Goda cupcakes eller muffins med massor av choklad toppade med glasyr smaksatt med kaffe och kakao.
Använd dubbla normalstora muffinsformar i papper. Har du en muffinsformsplåt så använder du bara ett papper i varje muffinsfack.

12 st chokladcupcakes

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 50 gram smör eller margarin, rumsvarmt
  • 1,5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 1 dl matyoghurt
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 50 gram mjölkchoklad
  • 50 gram mörk choklad, 70 %
  • Mockaglasyr och strössel: 60 gram rumsvarmt smör
  • 100 g philadelphiaost naturell
  • 5 dl florsocker
  • 1 msk kaffe eller någon tsk snabbkaffe
  • 0,5 dl kakao
  • 1 dl strössel av valfri sort

Tillagning

  1. Låt smöret bli rumsvarmt. Du kan också mikra det mjukt lite försiktigt.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Vispa smör, socker och vaniljsocker några minuter. Vänd i yoghurten.
  4. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Smält den över vattenbad eller försiktigt i mikron (ta ut och rör ofta).
  5. Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver i en skål. Rör ihop.
  6. Blanda ner i smör och sockerblandningen samt den smälta chokladen till en jämn smet.
  7. Lägg upp dubbla muffinsformar på en bakplåt eller använd en muffinsplåt och lägg i en muffinsform i varje fack.
  8. Fördela chokladsmeten i muffinsformarna.
  9. Grädda i 15-20 minuter tills muffinsarna är höga. De behöver ej vara helt genombakta utan de kan vara lite krämiga i mitten.
  10. Ta ut och låt svalna.
  11. Gör under tiden glasyren om du gillar det. Blanda ihop philadelphiaost med florsocker, smör, kaffe och kakao till en jämn smet.
  12. Bred glasyren på kalla chokladmuffins. Strö ev. över valfritt strössel.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer