Chocolate chip cookies

Introduktion och förberedelse

Chocolate chip cookies är amerikanska kakor med chokladchips eller chokladbitar.

Serveringsförslag

Goda till fika eller utflykt.

Varianter

Du kan bryna smöret och låta svalna till rumstemperatur så det stelnar. Använd sedan smöret till degen för extra nötig och god smak likt smörkola.

16 st chocolate chip cookies

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 125 gram smör, mjukt
  • 1,5 dl brun farin eller rörsocker
  • 0,5 dl socker
  • 1 krm salt
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 0,75 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 150 gram mörka chokladchips, chokladpellets eller hackad mörk eller ljus choklad

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
  2. Se till att smör är rumsvarmt. Mikra det försiktigt eller tärna och rör smöret mjukt.
  3. Vispa socker och smör någon minut.
  4. Hacka chokladen i bitar och lägg i en bunke och blanda med mjöl, bakpulver, vaniljsocker, salt och havregryn.
  5. Blanda i smör- och sockerblandningen samt ägget. Rör ihop till en kakdeg.
  6. Degen blir rätt fast och kan rullas till bollar. Dela förslagsvis degen till 16 bitar och rulla sedan till bollar.
  7. Lägg på bakplåt med bakplåtspapper och platta till med en gaffel.
  8. Baka kakorna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter eller tills de har fått fin färg.
  9. Låt dina cookies svalna och förvara sedan lufttätt så håller de sig knapriga.
E-mail
Medel: 3.6 (31 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 98 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2023-01-13