Brysselkål i ugn med bacon

Brysselkål i ugn med bacon och balsamvinäger. Ugnsgrillad brysselkål passar bra som tillbehör till det mesta.
Istället för bacon kan du ta hackade soltorkade tomater i olja för en vegetarisk variant.
Istället för färsk brysselkål kan du tina fryst brysselkål. Ugnsstek dem då hela.

4 portioner brysselkål i ugn med bacon

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • ca 700 gram färska brysselkål
  • 0,5 paket bacon, ca 70 gram
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär av ett tunt snitt på blomfästet samt plocka bort det yttersta bladet. Skär brysselkålen i halvor.
  3. Blanda brysselkålen med olivolja, salt och svartpeppar i en ugnsform.
  4. Stek brysselkålen i 20 minuter i mitten av ugnen.
  5. Koka under tiden ned och reducera balsamvinägern till hälften i en kastrull.
  6. Skär bacon i tärningar och stek den knaprig i en panna. Häll bort fettet.
  7. Ta ut brysselkålen, strö över bacon samt ringla över balsamvinägern.
  8. Servera brysselkålen varm.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer