Baconlindade gröna bönor haricots verts

Ett gott tillbehör från franska köket som andas 70-tal.
Välj de färska fina små gröna bönorna som kallas haricots verts. Skippa haricots verts på burk - de ramlar bara sönder.
Slår du på en skvätt grädde också mot slutet så får du en god sås också.

4 portioner baconlindade gröna bönor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 300 g färska gröna bönor som haricorts verts
  • 8 skivor bacon

Tillagning

  1. Skär av ca 0,5 cm av de yttersta kanterna på bönorna.
  2. Koka de färska gröna bönorna i saltat vatten i 3 minuter. Det går också bra att mikra dem i saltat vatten i 3 minuter.
  3. Skölj bönorna i kallt vatten i durkslag så att de svalnar så du kan ta i dem.
  4. Dela upp bönorna i 8 högar.
  5. Linda ihop varje hög till en rulle med en skiva bacon.
  6. Stek dem med skarven ned i en stekpanna. Stek sedan runt om några minuter tills baconet fått fin färg. De kan också stekas i ugnen tills baconet fått färg på 200 grader i ca 15 minuter.
  7. Nu kan du servera de baconlindade haricots verten.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

10 mest sökta matorden under 2016

Vegetarisk mat, Rabarberkladdkaka och Halloumi-stroganoff - här är tio-i-topp listan för de mest sökta maten och recepten på Google under 2016. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer