Blåbärsvåfflor med hallonsås

Blåbärsvåfflor med hallonsås och glass. Våfflor med färska blåbär och smaskig hallonsås passar till fika och dessert.
Med hallon och blåbär blir det dessutom rätt nyttiga våfflor. Vaniljglass eller grädde är gott till våfflorna. Enkla, goda, nyttiga och snabba våfflor.
Smörj våffeljärnet väl då blåbären lätt bränner fast i laggen.

7-9 st våfflor med blåbär

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl kallt vatten
  • 3 dl färska eller frysta blåbär
  • 2 msk smör
  • 400 gram florsocker
  • 400 gram frysta eller färska hallon

Tillagning

  1. Vispa ihop mjöl och vatten till en jämn smet.
  2. Vispa grädden och blanda ner i mjölsmeten.
  3. Värm våffeljärnet och pensla det med lite smör.
  4. Häll på ca 0,5 - 1 dl smet och bred ut den.
  5. Strö över några blåbär samt grädda i ca 3-6 minuter eller tills de är ljust brunt gräddade. Tiden varierar beroende på våffeljärn.
  6. Lägg dem på galler så håller de sig frasiga. Eller servera dem direkt.
  7. Fortsätt grädda våfflor tills smeten är slut.
  8. Gör hallonsåsen: Häll hallonen i en mixerskål. Mixa med en mixerstav så att du får en fin hallonsås. Sila bort kärnor och rör ned florsockret lite i taget tills hallonsåsen blivit lagom söt.
  9. Värm våffeljärnet och smörj det med lite smör eller margarin. Häll på smeten och grädda våfflorna gyllenbruna.
  10. Servera blåbärsvåfflorna staplade fint med hallonsås och vaniljglass eller vispgrädde till. Samt gärna några färska blåbär till.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer