Biff mörad med ananas

Ett knep att möra kött som biff, fransyska eller annat nötkött. Färsk ananas innehåller ett enzym som heter bromelin som bryter ner proteinerna i köttet och köttet blir mycket mört.
Inlagd ananas innehåller ej detta enzym vad jag vet så använd färsk ananas eller färsk juice från ananas.

4 portioner mörad biff

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 tim
  • Klart på: 20 tim 10 min

Ingredienser

  • 4 bitar (à 130-140 gram styck) nötkött som biff, fransyska eller annat nötkött
  • 1/4 färsk ananas
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 krm timjan

Tillagning

  1. Skär bort topp och botten på ananasen.
  2. Skär bort skalet.
  3. Dela den i fyra klyftor. Skär en klyfta i små bitar och lägg i en skål eller stor burk. Övrig ananas kan du skära i lite större bitar och lägga övertäckt i kylen och njuta färsk, grilla till köttet eller använda till annat ex. som dessert. Kan också frysas in.
  4. Vänd runt köttet med ananasen, olivolja, svartpeppar, pressad vitlök och timjan i skålen. Täck över med plast eller lock.
  5. Låt köttet marinera i kylen över natten till nästa kväll.
  6. Ta upp köttet och pilla bort ananasen.
  7. Grilla på utegrill eller stek köttet (gärna i grillpanna) ca 3-4 minuter på varje sida.
  8. Strö över lite flingsalt samt nymalen svartpeppar vid tillagningen.
  9. Låt köttet vila några minuter innan servering.
  10. Strö ev. över lite extra flingsalt samt nymalen svartpeppar vid servering.
E-mail
Medel: 2.5 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer