Ugnsrostad potatis med paprika

Gott och enkelt tillbehör till det mesta, vardag, buffé som fest. Speciellt gott till grillad eller stekt mat.
Istället för delikatesspotatis kan du ta ex. Amandine, sparrispotatis eller skjölda och skrubbade färskpotatisar. Vanlig fast potatis i grova tärningar ca 3x3 cm funkar också (skölj potatistärningarna i durkslag och torka dem torra innan).

4 portioner ugnsrostad potatis med paprika

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 28 min

Ingredienser

  • ca 20 fina fasta delikatesspotatisar, gärna krav, 700-800 gram
  • 1 röd paprika
  • 3 msk olivolja
  • 3 krm salt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj och dela stora potatisar i halvor. Mindre potatisar kan du rosta hela. Skär bort ev. fula delar på potatisen. Fint skal behåller du på.
  3. Skölj och skär av grova delar av paprikans sidor.
  4. Lägg potatisen och paprikan i en ugnsform och vänd runt i olivolja. Lägg halverade potatisar med snittytan uppåt.
  5. Strö över salt.
  6. Baka potatisen med paprikan mjuk (stick gärna i en potatis efter 20 minuter och kolla om den är mjuk och ev. klar) i 20-25 minuter. Ta gärna ut och vänd runt efter halva tiden.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer