Ugnsrostad potatis med paprika

Introduktion och förberedelse

Ugnsrostad potatis med paprika är ett gott och enkelt tillbehör till det mesta, vardag, buffé som fest.

Speciellt gott till grillad eller stekt mat.

Val av potatis

  • Gott med delikatesspotatis som ex. Amandine, sparrispotatis eller skjölda och skrubbade färskpotatisar.
  • Vanlig skalad potatis av fast sort i grova tärningar ca 3x3 cm funkar också. Skölj potatistärningarna i durkslag och torka dem torra innan så fastnar de inte i pannan så lätt.

4 portioner ugnsrostad potatis med paprika

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 28 min

Ingredienser

  • ca 20 fina fasta delikatesspotatisar, gärna krav, 700-800 gram
  • 1 röd paprika
  • 3 msk olivolja
  • 3 krm salt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj och dela stora potatisar i halvor. Mindre potatisar kan du rosta hela. Skär bort ev. fula delar på potatisen. Fint skal behåller du på.
  3. Skölj och skär av grova delar av paprikans sidor.
  4. Lägg potatisen och paprikan i en ugnsform och vänd runt i olivolja. Lägg halverade potatisar med snittytan uppåt.
  5. Strö över salt.
  6. Baka potatisen med paprikan mjuk (stick gärna i en potatis efter 20 minuter och kolla om den är mjuk och ev. klar) i 20-25 minuter. Ta gärna ut och vänd runt efter halva tiden.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 286 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-05-12