Ugnsrostad potatis med paprika

Gott och enkelt tillbehör till det mesta, vardag, buffé som fest. Speciellt gott till grillad eller stekt mat.
Istället för delikatesspotatis kan du ta ex. Amandine, sparrispotatis eller skjölda och skrubbade färskpotatisar. Vanlig fast potatis i grova tärningar ca 3x3 cm funkar också (skölj potatistärningarna i durkslag och torka dem torra innan).

4 portioner ugnsrostad potatis med paprika

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 28 min

Ingredienser

  • ca 20 fina fasta delikatesspotatisar, gärna krav, 700-800 gram
  • 1 röd paprika
  • 3 msk olivolja
  • 3 krm salt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj och dela stora potatisar i halvor. Mindre potatisar kan du rosta hela. Skär bort ev. fula delar på potatisen. Fint skal behåller du på.
  3. Skölj och skär av grova delar av paprikans sidor.
  4. Lägg potatisen och paprikan i en ugnsform och vänd runt i olivolja. Lägg halverade potatisar med snittytan uppåt.
  5. Strö över salt.
  6. Baka potatisen med paprikan mjuk (stick gärna i en potatis efter 20 minuter och kolla om den är mjuk och ev. klar) i 20-25 minuter. Ta gärna ut och vänd runt efter halva tiden.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer