Rårörda röda vinbär

Introduktion och förberedelse

Rårörda röda vinbär med socker. Du kan ta färska eller frysta röda vinbär.

Jag tillsatte även lite konserveringsmedel för extra lång hållbarhet.

Serveringsförslag

Gott till frukostgröten, till flingor eller till husmanskost likt rårörda lingon.

Varianter

Enkelt, gott och snabbt är även att koka vinbären till klassisk vinbärsgelé, rödavinbärssylt eller rödavinbärsmarmelad.

Sötsura vinbär passar utmärkt på gröten till frukost eller mellanmål.
Sötsura vinbär passar utmärkt på gröten till frukost eller mellanmål.

7,5 dl rårörda vinbär

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 1 liter röda vinbär, färska eller frysta
  • 2,5 dl strösocker
  • 1/2 krm natriumbensoat för lång hållbarhet

Tillagning

  1. Rensa bort vinbären från stjälkarna och skölj dem. Lägg i en skål.
  2. Blanda i socker och natriumbensoat.
  3. Rör och mosa ihop vinbär och socker. Låt stå ca 30 minuter så att sockret löser sig. Rör då och då samt mosa ihop till en grov röra.
  4. De rårörda vinbären är klara att serveras. Häll upp i skål eller spara vinbären i rena burkar med lock i kylen.
  5. Utan konserveringsmedel håller vinbären några veckor i kylen. Med konserveringsmedel håller de flera månader svalt och mörkt.
  6. Vinbären stelnar till något efter ett dygn i kylen.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 95 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2023-07-17

Tillbehör och liknande recept: