Havregrynsgröt

Gröt med havregryn är nyttig och full med fibrer. Havregrynsgröt är gott med kall mjölk, äppelmos, sylt, nötter, fruktsallad, frön, kanel, socker osv. Välj gärna ekologiska havregryn. 

EN PORTION: 1 dl havregryn, 2,5 dl vatten och 0,5 krm salt.

TVÅ PORTIONER: 2 dl havregryn, 4,5 dl vatten och 1 krm salt.

4 portioner havregrynsgröt

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 4 dl havregryn
  • 9 dl vatten
  • 2 krm salt

Tillagning

  1. Mät upp havregryn, vatten och salt i en kastrull.
  2. Koka upp havregrynen och rör till en gröt.
  3. Låt havregrynsgröten sjuda i 2-5 minuter. Rör då och då. En del gillar havregrynsgröt som har lite tuggmotstånd andra gillar att den helt kokt ihop. Du kan späda gröten till önskad tjocklek.
  4. Du kan också laga havregrynsgröten direkt i tallriken i mikro eller plastburk. Kör på full effekt några minuter - samt ta ut och rör då och då - tills du tycker gröten är som du vill ha den.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Fixa din egen snaps

Sätt smak på din egen snaps. Här hittar du tips, fakta och recept på olika snapsar - från snabba smaksättningar som citronsnaps till de som tar lite längre tid som flädersnaps (ovan) och hemgjord besk med malört. 

Läs mer

Läs mer om lussebak, recept och olika lussebullar

Om lussekatter, saffranskusar och lindebarn - samt givetvis recept samt tips på såväl klassiska lussebullar samt nya varianter. 

Läs mer