Rabarbersaft med jordgubbar

Söta jordgubbar och syrlig rabarber blir kanongod saft.

2 liter saft rabarbersaft

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1,5 kg jordgubbar (cirka 3 liter)
  • 500 g skalad och hackad rabarber
  • 7 dl vatten
  • 10 dl socker
  • 2 krm natriumbensoat

Tillagning

  1. Rensa jordgubbar och koka upp med vatten och rabarber.
  2. Koka och mosa mot kanten med en slev i 5 minuter.
  3. Häll av i silduk eller durkslag med kökshandduk.
  4. Mät upp saften och tillsätt 5 deciliter socker och ett kryddmått natriumbensoat per liter saft.
  5. Rör om och koka tills sockret löst sig.
  6. Häll saften i väl rengjorda flaskor med skruvkork eller tät kork.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer