Jordgubbssaft

Jordgubbssaft med rabarber eller bara jordgubbar.
Lite rabarber ger en frisk god syra till jordgubbssaften.

2 liter jordgubbssaft

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 1,5 kg jordgubbar (cirka 3 liter)
  • 500 g skalad och hackad rabarber (eller lika mycket jordgubbar till)
  • 7 dl vatten
  • 10 dl socker
  • 2 krm natriumbensoat

Tillagning

  1. Rensa jordgubbar och hacka dem grovt.
  2. Rensa rabarber om du vill ha det i. Skala dem ev. om de är grova. Strimla dem.
  3. Koka upp vatten, jordgubbar och rabarber i en kastrull. Koka några minuter och mosa mot kanten med en slev.
  4. Häll av i silduk eller durkslag med tunn kökshandduk.
  5. Mät upp saften i en kastrull och tillsätt 5 deciliter socker och ett kryddmått natriumbensoat per liter saft.
  6. Rör om och koka tills sockret löst sig.
  7. Häll saften i väl rengjorda flaskor med skruvkork eller tät kork.
E-mail
Medel: 3.3 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Lamm på flera vis

Vad sägs om helgmiddag och mys med en god doftande vitlöksspäckad lammstek serverad med en reducerad rödvinssås, timjan och krämig fransk potatisgratäng. Lägg till ett fylligt rödvin som fransk Syrah - gillar du lamm så är påsken kanon!

Läs mer

Tänk allt gott man kan laga med ägg

Läs på om ägg inför påska. Här hittar du allt om ägg i matlagning, recept och tips. Ägg har unika egenskaper och utan dem hade vi inte haft många rätter som maränger, såser och bakverk.

Läs mer