Rabarberpaj med kokos

Rabarberpaj med kokos i smuldegen. En mycket god variant på den vanliga rabarberpajen. Servera med vaniljsås, vaniljvisp eller vaniljglass.

1 rabarberpaj med kokos, 6 portioner

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 35 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 700 g rabarber
  • 0,5 dl socker till rabarbern
  • 100 g smör
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl socker
  • 1 dl kokos
  • 1 dl havregryn

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala ev. grov rabarber. Strimla rabarbern.
  3. Smörj en pajform med lite smör.
  4. Bred ut rabarbern i botten på formen.
  5. Strö över 0,5 dl socker.
  6. Blanda ihop smuldegen i en bunke: Tärna smöret och lägg i bunken. Knåda hastigt ihop till en deg med vetemjöl, socker, kokos och havregryn.
  7. Strö och fördela smuldegen över rabarbern.
  8. Grädda rabarberpajen i 35 minuter i mitten av ugnen.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer