Potatisgratäng med chevre

Potatisgratäng med chevre eller getost, grädde och vitlök. En god krämig variant på potatisgratäng.

4 portioner potatisgratäng med chevre

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 45 min
  • Klart på: 55 min

Ingredienser

  • 800 gram potatis
  • 3 klyftor vitlök
  • 100 gram chevre eller getost
  • 3 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 1 msk smör till formen

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en ugnsform med smör.
  3. Skala och skär potatis i skivor.
  4. Skär osten i ca 0,5 cm tjocka skivor.
  5. Lägg potatisen i formen.
  6. Salta och peppra.
  7. Täck med skivad chevre eller getost.
  8. Häll på grädde och mjölk upp till det är någon cm kvar tills att det täcker potatis och ost.
  9. Grädda potatisgratängen i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Täck ev. över med lite folie om gratängen bränns på toppen.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer