Potatisgratäng med chevre

Potatisgratäng med chevre eller getost, grädde och vitlök. En god krämig variant på potatisgratäng.

4 portioner potatisgratäng med chevre

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 45 min
  • Klart på: 55 min

Ingredienser

  • 800 gram potatis
  • 3 klyftor vitlök
  • 100 gram chevre eller getost
  • 3 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 1 msk smör till formen

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en ugnsform med smör.
  3. Skala och skär potatis i skivor.
  4. Skär osten i ca 0,5 cm tjocka skivor.
  5. Lägg potatisen i formen.
  6. Salta och peppra.
  7. Täck med skivad chevre eller getost.
  8. Häll på grädde och mjölk upp till det är någon cm kvar tills att det täcker potatis och ost.
  9. Grädda potatisgratängen i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Täck ev. över med lite folie om gratängen bränns på toppen.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer