Vitlöksbaguetter

Vitlöksbröd av baguette toppad med vitlök, olivolja och gräslök eller persilja.
Goda att servera till pasta, soppa, sallad, på buffé osv.

4 portioner vitlöksbaguetter, 2 stora vitlöksbröd per portionerion

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 2 stora baguetter eller fyra mindre baguetter (ex. 2 pkt bake-off baguetter à 300 gram med totalt fyra mindre baguetter)
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl hackad gräslök, basilika eller persilja

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Använder du bake-off baguetter så baka dem i ca 8 minuter tills de fått fin färg. Ta ut och låt svalna något.
  3. Skala och pressa vitlöken och blanda med olivoljan.
  4. Finhacka gräslök, basilika eller persilja. Blanda med vitlöksoljan.
  5. Dela baguetterna och pensla dem med vitlöksoljan.
  6. Lägg dem på en plåt eller galler ev. med bakplåtspapper under.
  7. Rosta vitlöksbaguetterna tills de fått fin färg och är gyllene ca 5-10 minuter. Akta så de ej bränns.
  8. Ta ut och skär dem i lagom stora bitar att servera.
  9. Servera vitlöksbaguetterna varma på fat eller i brödkorg.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer