Vitlöksbaguetter

Vitlöksbröd av baguette toppad med vitlök, olivolja och gräslök eller persilja.
Goda att servera till pasta, soppa, sallad, på buffé osv.

4 portioner vitlöksbaguetter, 2 stora vitlöksbröd per portionerion

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 2 stora baguetter eller fyra mindre baguetter (ex. 2 pkt bake-off baguetter à 300 gram med totalt fyra mindre baguetter)
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl hackad gräslök, basilika eller persilja

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Använder du bake-off baguetter så baka dem i ca 8 minuter tills de fått fin färg. Ta ut och låt svalna något.
  3. Skala och pressa vitlöken och blanda med olivoljan.
  4. Finhacka gräslök, basilika eller persilja. Blanda med vitlöksoljan.
  5. Dela baguetterna och pensla dem med vitlöksoljan.
  6. Lägg dem på en plåt eller galler ev. med bakplåtspapper under.
  7. Rosta vitlöksbaguetterna tills de fått fin färg och är gyllene ca 5-10 minuter. Akta så de ej bränns.
  8. Ta ut och skär dem i lagom stora bitar att servera.
  9. Servera vitlöksbaguetterna varma på fat eller i brödkorg.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer