Pasta med skinka och zucchini

Pasta med skinka, zucchini, soltorkade tomater och basilika. En god och enkel pasta - här med skruvar men du kan koka annan pasta som fjärilar, penne, spagetti eller valfri sort - även färsk pasta.
Pastan passar även att ta med till jobbet som lunchlåda.
Andra grönsaker som passar i är broccoli, ärtor och morot.
Vegetarisk blir det med fetaost istället för skinka (tillsätt den smulad eller tärnad på slutet).

4 portioner pasta med skinka och zucchini

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta ex. skruvar, fjärilar (farfalle), spagetti eller motsvarande färsk pasta
  • 200 gram rökt skinka
  • 4 msk olivolja
  • 300 gram zucchini, ca 1 styck
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 krm chiliflakes
  • 0,5 dl färsk basilika
  • 10 soltorkade tomater
  • 0,5 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Koka upp vatten till pastan.
  2. Koka sedan pastan enligt paket - brukar vara runt 10 minuter (vänta dock med färsk pasta). Laga under tiden skinkblandningen.
  3. Strimla skinkan.
  4. Skölj och skär zucchini i ca 1x3 cm stavar.
  5. Fräs skinka och zucchini i olivoljan några minuter.
  6. Skala och pressa i vitlök samt tillsätt chiliflakes.
  7. Hacka basilika grovt och strimla soltorkade tomater.
  8. Tillsätt till skinkan.
  9. Tillsätt lite vatten och crème fraich samt smaka av med salt och peppar.
  10. Koka färsk pasta om du köpt det.
  11. Häll av pastan och vänd runt den med skinkblandningen och servera direkt eller låt svalna och kyl i lunchlåda.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer