Lunchlåda med pilaffris och kyckling

Laga några lunchlådor och frys in eller kyl till en veckas luncher.
Du behöver såklart inte äta samma mat fem luncher i rad utan du kan ta med denna rätt och variera lunchen med när du vill.
Här med plockad grillad kyckling som du kan köpa färdig eller laga själv. Istället för kyckling kan du ta tärnad stekt korv, skinka, pulled pork, stekt ägg, halloumi, quorn, bönor eller någon annat ex. rester.
Som sås till har jag här en klick mango chutney blandat med crème fraiche vid sidan.

5 portioner lunchlåda med pilaffris och kyckling

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 4 dl basmatiris
  • 4 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 paprika av varje färg
  • 1 fänkål
  • 3 krm salt
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 0,5 tsk curry
  • 1 dl russin
  • 1 urbenad grillad kyckling
  • Tillbehör: 65 gram färsk bladspenat eller valfri sallad
  • Sås: 3 dl crème fraiche
  • 6 msk mango chutney

Tillagning

  1. Skala och hacka lök. Skölj och skär paprika i små tärningar. Rensa och dela fänkålen i klyftor. Skär bort den hårda inre stammen och skär fänkålen i små tärningar.
  2. Fräs grönsakerna i en kastrull med oljan några minuter.
  3. Tillsätt ris samt salt och vänd runt samt fräs någon minut.
  4. Tillsätt grönsaksbuljong (eller vatten och buljongtärning) samt rör om.
  5. Koka upp pilaffriset under lock. Sänk värmen och ta eventuellt bort kastrullen från plattan en stund om det fortsätter stormkoka.
  6. Koka riset på låg värme under lock i 15-20 minuter eller enligt rispaketet. Smaka på det så att det är färdigkokt.
  7. Rör i curry och russin i riset.
  8. Plocka köttet från kycklingen och blanda med pilaffriset.
  9. Fördela riset och kycklingen i lunchlådor. Lägg dem i kylen eller frys in de som du vill spara längre än några dagar.
  10. Blanda crème fraichen med mango chutney. Fördela i små burkar och ta med samt servera till riset vid servering. Fördela även spenaten i små plastpåsar att ta med och ha till maten.
  11. Vid servering så mikrar du riset och kycklingen samt serverar med såsen och spenaten. Blir även gott att äta kallt.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer