Mumma

Mumma kommer som en räddaren i mörkret när glöggen klibbat fast i tomteskägget. Se till att alla ingredienserna är väl kylda innan ni blandar.

10 glas mumma

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 2 flaskor mellanöl à 33 cl
  • 2 dl Portvin eller Madeira
  • 1 läsk som sockerdricka eller 7-up
  • 3 flaskor porter (mörkt öl) à 33 cl
  • 0,5 tsk rivet citron- eller apelsinskal (valfritt)

Tillagning

  1. Blanda allt i en kanna och servera.
  2. Garnera om du vill med fint rivet citron eller apelsinskal.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer