Mumma med gin

Mumma med gin, kardemumma, julöl, porter och sockerdricka. En stark och smakrik julmumma. Se till så att alla ingredienser är kalla.

ca 1,5 liter mumma med gin

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 1 dl gin
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 2 flaskor julöl à 33 cl
  • 2 flaskor porter à 33 cl
  • 1 flaska sockerdricka à 33 cl

Tillagning

  1. Stöt kardemumma i en mortel, blanda den med gin och låt dra i minst en halvtimme.
  2. Sila ner gin i en stor tillbringare eller kanna.
  3. Luta bringaren och häll i öl och porter utan att det skummar för mycket.
  4. Häll i sockerdrickan och servera mumman.
E-mail
Medel: 3 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer