Jordgubbar i lime

Jordgubbar i lime är en mycket enkel dessert men överraskande god. Gott med vaniljglass eller sorbet. Sött mousserande som Asti spumante är en trevlig avslutning (finns som halvflaska).

2 portioner jordgubbar i lime

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 1 liter jordgubbar
  • 0,5 lime
  • 2 msk florsocker
  • 4 skedar vaniljglass, sorbet eller yoghurtglass med vaniljsmak

Tillagning

  1. Skölj, rensa och dela jordgubbar. Lägg i en skål.
  2. Skölj och skrubba en halv lime. Finriv skalet och blanda ner i jordgubbarna.
  3. Blanda i socker och saft. Klart att servera.
  4. Lägg upp i djup tallrik och toppa med glass.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer