Flarn flarnrecept flarnsmet

Flarn. Flarnrecept på flarnsmet som blir goda, knäckiga, spröda, böjda flarn att garnera desserter med eller ha till kakor.
Baka egna mandelflarn och pensla med smält choklad på ena sidan (lägg på smörpapper att stelna). Böjer du inte flarnen kan de också läggas samman två och två med smörkräm, chokladsmörkräm, mockakräm eller smält choklad. De kan också rullas och fyllas samt doppas i choklad.
Man kan också kavla - bre ut - smeten i en stor rundel eller rektangel och sedan bryta i bitar när den svalnat.

ca 44 flarn

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 100 gram sötmandel
  • 100 gram strösocker
  • 100 gram smör
  • 1 msk mjöl
  • 2 msk mjölk och grädde

Tillagning

  1. Koka upp mandlarna i lite vatten i en kastrull tills skinnet börjar släppa. Häll av och lägg mandlarna i en dubbelvikt handduk och rubba av skalen. Plocka för hand bort alla skal. Mal, flaga eller mixa mandeln (matberedare går bra).
  2. Sätt ugnen på 170 grader.
  3. Blanda alla ingredienser utom mandeln i en kastrull och rör hela tiden medan smeten kokar upp.
  4. Rör i mandeln och låt koka upp igen.
  5. Sätt åt sidan och låt svalna.
  6. Förbered några plåtar med smörpapper eller bakplåtspapper.
  7. Klicka ut flarnsmeten (en tsk flarnsmet per klick) med flera cm mellanrum då de flyter ut till stora flarn när de gräddas. Ca 6 stycken på varje plåt är lagom.
  8. Bred ut dem något med en gaffel doppad i vatten.
  9. Grädda flarnen dem ljusbruna i mellan 7-10 minuter. Kolla så att de inte bränns.
  10. Låt flarnen svalna lite på plåten och lossa dem sedan med en kniv från bakplåtspappret. Vill du ha böjda flarn så gäller det att passa på när de är varma. Böj dem över ex. brödkavel eller flaska.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer