Mockagrädde

Vispad grädde smaksatt med kaffe. Istället för kaffepulver kan du smaksätta grädden med några msk kaffelikör eller starkt kaffe ex. espresso.

ca 4 dl vispad mockagrädde

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1 msk vatten
  • 1 msk kaffepulver
  • 2 msk florsocker
  • 2 dl vispgrädde

Tillagning

  1. Värm kaffepulver och socker i vatten under omrörning så att det löser sig i en lite kastrull eller i en kopp i mikron. Ställ åt sidan att svalna.
  2. Vispa under tiden grädden tjock
  3. Vänd i kaffeblandningen på slutet och blanda väl.
  4. Mockagrädden är klar att användas.
E-mail
Medel: 3 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer