Äppelkaka med toscatäcke

Riktigt knäckig och god äppelpaj med äpplen täckta med toscasmet.
Gott med vaniljglass eller vaniljsås.
Blir också god med tärnad färsk eller inlagd ananas, päron eller hallon.

6 portioner äppelkaka med toscatäcke

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 500 gram äpplen
  • 1 msk smör till formen
  • 100 gram smör
  • 100 gram strösocker
  • 100 gram flagad sötmandel eller skållad grovhackad mandel
  • 2 msk grädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 krm kanel

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smält smöret tillsammans med mjölk och socker.
  3. Rör ner mandeln blandad med mjölet och låt toscasmeten koka upp.
  4. Skala och kärna ur äpplen. Skär i klyftor.
  5. Smörj en pajform ca 24 cm i diameter.
  6. Sprid ut äppelklyftorna i ett jämnt lager i formen.
  7. Fördela toscasmeten över äpplena. Strö över lite kanel.
  8. Grädda äppelkakan i 10-15 minuter tills den fått fin färg.
  9. Server den varm eller ljummen med vaniljglass eller vaniljsås.
E-mail
Medel: 4.5 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer