Fänkålsgratäng

Gratäng med fänkål är ett mycket gott och smakrikt tillbehör.
Fänkålsgratäng med grädde och ost blir det både grönsak och sås till stekt kalkon, kyckling eller annat kött eller vegetariskt. Ugnsstekt klyftpotatis till passar bra.

4 portioner fänkålsgratäng

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 2 stycken fänkål
  • 2 dl grädde
  • 30 gram riven parmesanost eller lagrad ost
  • 5 dl apelsinjuice

Tillagning

  1. Strimla fänkålen i bitar och koka den med juicen i 20 minuter.
  2. Sila av juicen och lägg fänkålen i en smord gratängform.
  3. Häll över grädden och smula över ost.
  4. Gratinera fänkålsgratängen i 10 minuter på 200 grader eller tills gratängen fått fin färg och fänkålen är mjuk.
E-mail
Medel: 4.2 (6 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer