Dela mango tips

Dela mango. Tips på hur man delar och skär upp en mango. Mangotips. Hur du väljer mango och bäst delar den. Fakta om mango.
Mango kan du äta som den är, helst kall från kylen, tärnad eller i skivor utan skal. Eller så kan du dela den med skal som du sedan skär ett rutmönster i fruktköttet och vänd ut och in på så att fruktköttet buktar utåt och du kan äta av det lätt.
Stekta eller grillade hela mangokinder eller mango i tärningar på spett med glass är också gott.

1 mango

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 1 mango
  • 1 kniv

Tillagning

  1. Mangon ska vara mjuk. Den sort som säljs mest skiftar i vackert rött, gul och mörk grön.
  2. Skala först mangon med en potatisskalare om du vill ha den skalad.
  3. I mangon finns en platt ca 2 cm bred kärna.
  4. Det första man gör är att försöka luska hur den ligger i frukten. Om man utgår från toppen, så ställer man den något ovala mangon på högkant.
  5. Räkna ca en centimeter från mitten och skär bort sidan eller kinden från mangon.
  6. Skär man för nära mitten prickar man kärnan och för långt ifrån blir slöseri.
  7. Sedan skär man andra kinden och till sist köttet runt om kärnan.
  8. Mango kinden kan man sedan skala (om man inte gjort det innan man skar upp mangon) och skära upp i skivor eller småbitar.
  9. Kinderna kan man också bukta ut och in efter att ha skurit ett rutmönster i fruktköttet.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer