Citronlikör likör med citron

Citronlikör. Gör din egen likör med citronsmak. Citronskal, socker, sprit och lite vanilj blir en supergod hemgjord citronlikör.
Citronlikör kan serveras som shot och digestif till kaffe, on the rocks med is eller användas i drinkar.
Tidsangivelsen stämmer ej. Räkna med att citronlikören ska stå och få smak i tre veckor.

70 cl citronlikör

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 4 dagar 3 tim
  • Klart på: 4 dagar 3 tim 15 min

Ingredienser

  • 400 gram florsocker
  • 50 cl okryddat brännvin som vodka
  • 3 citroner
  • 2 cm vaniljstång

Tillagning

  1. Lägg sockret i en skål och häll på spriten. Rör om och låt sockret lösa sig under några minuter.
  2. Skölj citronerna noga och torka dem. Skala av det gula skalet med potatisskalare. Hacka eller klipp skalet i strimlor.
  3. Häll upp spriten till citronlikören i en flaska.
  4. Dela vaniljstången längs med på mitten. Skrapa ur vaniljfrön och pilla ner i flaskan med spriten tillsammans med resten av vaniljstången och citronskalen.
  5. Sätt på kork eller skruvkorken igen.
  6. Ställ flaskan mörkt och svalt (ex. i garderoben eller något köksskåp) i tre veckor. Vänd och skaka flaskan då och då.
  7. Sila upp citronlikören, ex. genom en silduk och tratt, eller tesil, på små flaskor eller en stor flaska. Nu är citronlikören klar.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer