Brownies med salmiak

Brownies med salmiak, choklad och nötter. Goda brownies med smak av salmiak, likt lakritssmak.
Här har jag bytt ut en del av den vanliga chokladen mot salmiakchoklad ex. från Fazer och fått lakritssmak på chokladkakorna. Du kan också ta och krossa ex. turkisk peppar och blanda med grovhackad mörk choklad istället för salmiakchokladen.

20 brownies med salmiak

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 35 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 100 gram mörk choklad
  • 50 gram salmiakchoklad ex Fazer
  • 125 gram smör
  • 3 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 50 gram nötter, valnötter, hasselnötter eller mandlar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Bryt 100 gram vanlig mörk choklad i bitar och smält i vattenbad.
  3. Rör om då och då.
  4. Vispa smöret smidigt tillsammans med socker och vaniljsocker.
  5. Vispa i ett ägg i taget i smör- och sockerblandningen.
  6. Rör därefter ner den smälta chokladen.
  7. Sikta i mjöl och kakao. Hacka salmiakchokladen och nötter grovt och rör ner i smeten.
  8. Bred ut smeten i en form, ca 20 – 25 cm med bakplåtspapper i botten. Släta till ytan.
  9. Grädda salmiakbrowniesarna i 25 – 30 minuter i mitten av ugnen.
  10. Ta ut och låt kakan svalna. Skär dem i rutor och servera.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer