Smörgås trekant med äggsallad

Smörgås trekankter med äggsallad som passar till bjudning, picknick och buffé. Små sandwich.
Äggsalladen blir gul och fin med gurkmeja men man kan också ta curry om man gillar det.

8 trekanter, 4 portioner

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 8 skivor kavring eller valfritt formbröd
  • 2 hackade hårdkokta ägg
  • 3 msk majonnäs
  • 50 g färskost
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • Salt och peppar

Tillagning

  1. Koka äggen hårda. Om du lägger dem i kokande vatten så räkna ca 8 minuter. Skölj äggen kalla.
  2. Skala och finhacka äggen.
  3. Blanda i färskost, majonnäs och gurkmeja.
  4. Smaka av med salt och vitpeppar.
  5. Fördela ett tjockt lager på hälften av bröden.
  6. Lägg på de andra som lock, tryck ihop och skär rent kanter och sedan i trianglar. Torka gärna av kniven med hushållspapper efter varje gång du skurit så du ej lämnar gul fyllning längs med kanterna.
  7. Servera smörgåsarna. Kan även förberedas innan och förvaras i plastade i kylen några timmar.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer