Smörgås trekant med äggsallad

Smörgås trekankter med äggsallad som passar till bjudning, picknick och buffé. Små sandwich.
Äggsalladen blir gul och fin med gurkmeja men man kan också ta curry om man gillar det.

8 trekanter, 4 portioner

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 8 skivor kavring eller valfritt formbröd
  • 2 hackade hårdkokta ägg
  • 3 msk majonnäs
  • 50 g färskost
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • Salt och peppar

Tillagning

  1. Koka äggen hårda. Om du lägger dem i kokande vatten så räkna ca 8 minuter. Skölj äggen kalla.
  2. Skala och finhacka äggen.
  3. Blanda i färskost, majonnäs och gurkmeja.
  4. Smaka av med salt och vitpeppar.
  5. Fördela ett tjockt lager på hälften av bröden.
  6. Lägg på de andra som lock, tryck ihop och skär rent kanter och sedan i trianglar. Torka gärna av kniven med hushållspapper efter varje gång du skurit så du ej lämnar gul fyllning längs med kanterna.
  7. Servera smörgåsarna. Kan även förberedas innan och förvaras i plastade i kylen några timmar.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer