Rostad Serranoskinka

Rostad Serranoskinka blir knaprig och god. Funkar lika bra med annan lufttorkad skinka. Gott som tilltugg eller aptitretare förslagsvis med rostade valnötter eller mandlar, en god ost samt oliver. Skinkan blir också jättefin att till huvudrätter som garnityr eller att ha som ingrediens till ex. pasta med valnötter, spenat, ruccola, citron och olivolja.
Räkna 3 skivor skinka per portion.

4 portioner rostad Serranoskinka

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 140 gram tunt skivad Serranoskinka

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg ut skinkan på en eller två plåtar med bakplåtspapper.
  3. Rosta Serranoskinkan i 15-20 minuter tills den har fått färg men inte är mörk brun och bränd. OBS passa så den inte bränns - det går snabbt mot slutet. Den ska ha krympt och vara lite knaprig här och där. Den stelnar sedan vidare när den kallnar.
  4. Ta ut och låt kallna.
  5. Nu kan du använda din rostade Serranoskinka till det du önskar. Förvara i lufttät burk om du ska ha till senare.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer