Rabarbersoppa

Rabarbersoppa eller rabarbersmoothie. Kan serveras som en uppfriskande dessert eller en kall smoothie.
Serverar du rabarbersoppan som dessert kan du ha biscottis till samt en kula vaniljglass eller sorbet i soppan. Du kan också tillsätta någon dl fruktsoda i tallriken vid servering. Vidare kan du ha creme fraiche istället för matyoghurt.
Gör du rabarbersmoothie så kan du ha kvarg istället för matyoghurt om du vill ha mer protein i smoothien.
Citron och ingefära är valfritt i.

4 portioner rabarbersoppa

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 500 gram rabarber
  • 3 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 0,5 citron
  • 1 tsk färsk riven ingefära
  • 2 dl matyoghurt

Tillagning

  1. Skölj och strimla rabarbern så fint du kan.
  2. Låt rabarbern puttra med sockret i en kastrull i fem minuter tills sockret löst sig.
  3. Skölj och riv skalet av halva citronen, skala och riv i ingefära och tillsätt tillsammans med vatten.
  4. Rör om, koka upp och sätt åt sidan att svalna.
  5. Mixa rabarbern slät med en stavmixer, i blender eller matberedare.
  6. Rör i matyoghurt.
  7. Ställ i kylen att kallna till servering.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer