Örtsalt

Gör ditt eget örtsalt. Använd torkade kryddor och blanda med gourmetsalt. Hemgjort örtsalt.
Du kan också blanda i torkad vitlök, nymalen svartpeppar samt chiliflakes. Smidigt och gott salt till grillning samt bordsalt. Saltet anväder du sedan som bordsalt eller att gnida in som salt (rub) till grillat eller grönsaker.
Gör du med färska örter så ta med mycket persilja. Hacka eller mixa örterna fint. Pressa ut vattnet med en kökshandduk genom att lägga örterna i mitten, vik upp kanterna till ett knyte och snurra handdukens kanter så att örterna pressas till en boll i tyget. Fortsätt snurra och vätskan pressas ut. Sprid ut dem på handduken och låt torka något dygn. Vänd runt dem då och då. Blanda med örtsaltet.

3 dl örtsalt

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 0,5 msk torkad dragon
  • 1 msk torkad persilja
  • 1 msk torkad körvel
  • 1 msk torkad basilika
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk torkad salvia
  • 2 dl gourmetsalt eller flingsalt

Tillagning

  1. Blanda de torkade örterna dem med saltet och lägg i en tät burk med lock ex. gammal syltburk eller annan finare burk.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer