Mörk chokladtryffel smaksatt med avec recept

Mörk chokladtryffel smaksatt med avec. Det här är en tryffel för dem som gillar mörk choklad. Den är alltså inte så söt. Välj en choklad av hög kvalité - Lindtt eller Valrhona är förslag.

40 mörka chokladtryfflar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 200 g mörk blockchoklad av finare kvalitét, gärna med hög kakaohalt 60-80 %
  • 2 msk vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 2 msk sprit som rom, konjak eller calvados
  • 1 dl kakaopulver

Tillagning

  1. Dela blockchokladen i bitar.
  2. Lägg i en bunke och smält i kokande vattenbad eller smidigast i mikron på medeleffekt.
  3. Rör ner grädden och spriten.
  4. När chokladen är lite mer än fingervarm, runt 70 grader, vispar du ner äggulorna.
  5. Låt svalna tills du kan rulla små kulor.
  6. Rulla dem i kakao och förvara dem i ett kylt kassaskåp.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer