Mörk chokladtryffel smaksatt med avec recept

Mörk chokladtryffel smaksatt med avec. Det här är en tryffel för dem som gillar mörk choklad. Den är alltså inte så söt. Välj en choklad av hög kvalité - Lindtt eller Valrhona är förslag.

40 mörka chokladtryfflar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 200 g mörk blockchoklad av finare kvalitét, gärna med hög kakaohalt 60-80 %
  • 2 msk vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 2 msk sprit som rom, konjak eller calvados
  • 1 dl kakaopulver

Tillagning

  1. Dela blockchokladen i bitar.
  2. Lägg i en bunke och smält i kokande vattenbad eller smidigast i mikron på medeleffekt.
  3. Rör ner grädden och spriten.
  4. När chokladen är lite mer än fingervarm, runt 70 grader, vispar du ner äggulorna.
  5. Låt svalna tills du kan rulla små kulor.
  6. Rulla dem i kakao och förvara dem i ett kylt kassaskåp.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer