Mimosasallad med yoghurt

Mimosasallad med yoghurt samt utan ägg, grädde eller majonnäs. En nyttigare Mimosasallad med färsk frukt istället för fruktsallad från burk.
Du kan använda valfri matyoghurt ex. Turkisk eller Grekisk yoghurt.

4 portioner Mimosasallad med yoghurt

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 2 st äpplen
  • 3 skivor ananas (burk) eller 0,5 färsk ananas
  • 3 st mandariner eller clementiner, färska
  • ca 12 vindruvor, gärna utan kärnor
  • 2,5 dl matyoghurt ex. Turkisk eller Grekisk yoghurt

Tillagning

  1. Skölj och skala äpplen om du vill. Tärna äpplena.
  2. Skär bort skal, dela i klyftor och skär bort innerstammen från ananasen. Skär i tärningar.
  3. Skala och tärna mandarinerna.
  4. Dela och kärna ur vindruvorna.
  5. Blanda samman med yoghurten i en skål.
  6. Rör ner frukten. Spara ev. en del av frukten att garnera med.
  7. Smaka ev. av mimosasalladen med lite salt.
  8. Mimosasalladen är klar att servera. Förvara i kyl fram till servering.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer