Tzayspett med Mimosasallad

Tzayspett med mimosasallad, kokt potatis, broccoli och sallad. En god vegetarisk rätt med Mimosasallad på färsk frukt och yoghurt.
Räkna 3 tzayspett per portion.
Tzay-spett finns frysta i välsorterade butiker bla av märket Ridderheims. De kommer från Thailand och består av sojaprotein smaksatt med chili och ingefära.

4 portioner tzayspett med Mimosasallad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 400 gram Tzayspett
  • 1 msk olivolja
  • Tillbehör: 12 potatisar, ex. fast sort delikatesspotatisar i mindre storlek
  • 65 gram grönsallad
  • 2 huvud broccoli
  • Mimosasallad: 2 äpplen
  • 3 skivor ananas från burk eller färsk ananas
  • 3 st mandariner eller clementiner, färska
  • 12 vindruvor, gärna utan kärnor eller dela och kärna ur
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl vispgrädde

Tillagning

  1. Ta fram och tina Tzayspetten.
  2. Börja koka potatisen. Du kan koka med skal om de är fina. Räkna ca 20 minuter.
  3. Mimosasallad med yoghurt: Skölj och skala äpplen om du vill. Tärna äpplena.
  4. Skär bort skal, dela i klyftor och skär bort innerstammen från ananasen. Skär i tärningar.
  5. Skala och tärna mandarinerna.
  6. Dela och kärna ur vindruvorna.
  7. Blanda samman med yoghurten i en skål.
  8. Rör ner frukten. Spara ev. en del av frukten att garnera med. Smaka ev. av mimosasalladen med lite salt.
  9. Stek Tzayspetten i en panna med lite olja några minuter på varje sida. De ska få fin färg och brynt yta.
  10. Skär broccoli i buketter och koka dem mjuka ca 5 minuter i en kastrull med några dl vatten under lock.
  11. Skölj grönsallad.
  12. Servera Tzayspetten med Mimosasalladen, kokt potatis och broccoli samt grönsallad.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer