Kyckling pasta

Kycklingpasta. En god pasta med kyckling i krämig pastasås med smak av saffran, röd paprika, broccoli, champinjon samt en ton av curry och cayennepeppar (kan uteslutas).
Använd kycklingfile eller eller kan du plocka ca 500 gram kycklingkött från en färdiggrillad kyckling. Godast blir det med färsk kycklingfilé från svensk gård, gärna frigående.
Som pasta kan du välja tagliatelle som i receptet men spagetti, gnocchi eller penne blir också gott.
Istället för vitt vin kan du ta några msk vitvinsvinäger eller citronsaft.
Vintips till kyckling med pastasås är ett vitt chardonnay.

4 portioner kycklingpasta

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta tagliatelle eller spagetti, gnocchi eller penne
  • 600 gram kycklingfilé eller urbenat kycklinglår
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 0,5 pkt saffran
  • 0,5 tsk curry
  • 0,5 tsk mald ingefära eller 1 msk färsk finriven
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 dl kokbar creme fraiche eller grädde
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1 röd paprika
  • 10 champinjoner
  • 1 bukett broccoli

Tillagning

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan och salta vattnet.
  2. Skär kycklingen i 2x2 cm tärningar eller strimlor.
  3. Skala och finhacka lök samt vitlök.
  4. Riv ingefära om du använder färsk. Skölj och dela paprika i 2x2 cm bitar. Rensa svampen och skiva den. Lägg på en tallrik vid sidan med kycklingen.
  5. Börja koka pastan.
  6. Värm en stekgryta eller stekpanna med höga kanter och häll i oljan.
  7. Bryn kycklingen i några minuter. Tillsätt löken, kryddorna, paprikan och svampen. Stek några minuter till. Häll i creme fraiche eller grädde samt vitt vin. Låt stå och småkoka under tiden pastan kokar klart. Smaka av med salt och peppar samt ev. lite av de andra kryddorna.
  8. Skölj broccolin. Skär av buketterna och tillsätt dem i pastan sista 3-4 minuterna. Stjälken kan du hacka i finare bitar och koka med de också - den går fint att äta.
  9. När pastan kokat klart blandar du ihop allt i en stor kastrull eller gryta. Salta och peppra. Smaka av. Servera.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer