Hallonmilkshake

Introduktion och förberedelse

En god milkshake med hallon, vaniljglass, mjölk och lite socker.

Du kan använda färska hallon; eller ta frysta hallon och mixa direkt i milkshaken.

Garnering

Milkshaken kan garneras med mer glass, vispad grädde på toppen och/eller några färska hallon eller blåbär på toppen.

Varianter

  • Mixa med några isbitar i milkshaken så blir den riktigt kall och god.
  • Hallonmilkschaken kan även varieras och blandas med tärnad kiwi, mango (som även finns fryst och tärnad), blåbär och/eller banan.
  • Som en god nödvariant kan man ta några msk hallonsylt (skippa då det extra sockret). Eller hallonglass.

Vegan hallonmilkshake

Mixa med mandelmjölk, havremjölk, sojamjölk eller rismjölk; Oatly Ikaffe är fyllig och god.

Sojaglass med vanilj blir jättegott i också istället för vanlig vaniljglass.

2 glas hallonmilkshake

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 10 hallon, färska eller frysta
  • 0,5 liter vaniljglass
  • 3 dl mjölk, standard
  • 2 tsk socker
  • 0,5 tsk vaniljsocker (valfritt)
  • 5 isbitar (valfritt)

Tillagning

  1. Milkshake med mixer: mixa alla ingredienser i en mixer eller matberedare. Stavmixer funkar också bra att mixa milkshaken med.
  2. Milkshake utan mixer: Mosa hallonen med sockret samt glass med en gaffel. Tillsätt och rör ut mjölken. Vispa ihop till en jämn milkshake. Tillsätt is om du vill. Krossa gärna isbitarna innan.
E-mail
Medel: 3.6 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 165 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-12-21