Jordgubbsmilkshake

Milkshake med färska jordgubbar, vaniljglass, mjölk och lite socker.

Mixa eller krossa gärna 3-4 isbitar i milkshaken så blir den riktigt kall och god (skippa då en halv dl av mjölken). Eller ta frysta jordgubbar. Istället för bara jordgubbar kan man ha i några skivor banan och några blåbär också. Det finns portionspåsar med frysta jordgubbar, banan och blåbär att köpa som funkar utmärkt till milkshakes och smoothies. 

Man kan utesluta glass om man vill och bara ta mjölk (ta totalt 2,5 dl mjölk per glas). 

Milkshaken kan lyxas till och garneras med mer glass och vispad grädde på toppen och ev. några färska bär eller frukt.

13 farligt goda milkshakes - här hittar du fler tips på milkshakes. Eller läs mer om hur du mixar dina egna smoothies.  

1 stort glas jordgubbsmilkshake

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 100 gram färska jordgubbar
  • 125 g vaniljglass
  • 1,5 dl mjölk, standard
  • 2 tsk socker
  • 0,5 tsk vaniljsocker (valfritt)

Tillagning

  1. Rensa, skölj och snoppa av blomskaftet på jordgubbarna. Dela större jordgubbar.
  2. Lägg i en skål eller mixer.
  3. Milkshake med mixer: mixa alla ingredienser i en mixer eller matberedare. Stavmixer funkar också bra att mixa milkshaken med.
  4. Milkshake utan mixer: Mosa jordgubbarna med en gaffel. Tillsätt socker, sedan glass och sist mjölk. Vispa ihop till en jämn milkshake.
E-mail
Medel: 4.5 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer