Körsbärsmilkshake

En god milkshake med körsbär och vaniljglass samt mjölk.
Mixa eller krossa gärna 3-4 isbitar i milkshaken så blir den riktigt kall och god.
Milkshaken kan garneras med vispad grädde på toppen och ev. några färska bär eller frukt.

1 glas körsbärsmilkshake

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 7 körsbär, urkärnade
  • 125 g vaniljglass
  • 1,5 dl mjölk, standard
  • 2 tsk socker
  • 0,5 tsk vaniljsocker (valfritt)

Tillagning

  1. Rensa och kärna ur körsbär.
  2. Lägg i en skål eller mixer.
  3. Milkshake med mixer: mixa alla ingredienser i en mixer eller matberedare.
  4. Milkshake utan mixer: Mosa körsbären med en gaffel. Tillsätt mjölk, glass och socker. Vispa ihop till en jämn milkshake. Stavmixer funkar också bra att mixa milkshaken med.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer