Cheesecake med choklad

En tunnare cheesecake som påminner om en kladdkaka fast med smulig botten av Digestivekex. Går relativt lätt och snabbt att baka. Kan förberedas innan och stå i kylen ex. över natten.
Förslag till servering är med rårörda bär, sylt, färska bär eller passionsfrukt. En klick vispad grädde eller vaniljglass passar också till.
Vintips till cheesecake är sött dessertvin eller Commanderia passar till.

8 bitar cheesecake med choklad

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 50 g Digestivekex
  • 20 g smält smör
  • 1 msk socker
  • Cheesecakefyllning: 75 g mörk fin choklad
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 1 dl kesella (10%)
  • 0,5 dl socker
  • 2 tsk maizena
  • 1 ägg
  • Cheesecakegarnering: 30 gram hyvlad mörk choklad
  • 30 gram hyvlad ljus choklad
  • 0,5 dl florsocker

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 150ºC.
  2. Smält smör i en kastrull.
  3. Pensla tårtringen inuti med smält smör.
  4. Kör kexen i mixer.
  5. Rör ner smulorna i det smälta smöret och tillsätt socker.
  6. Pressa ner blandningen i botten av formen.
  7. Baka i ca 10 minuter.
  8. Bryt under tiden chokladen i bitar och smält i en bunke i mikrougn eller vattenbad.
  9. Tillsätt hälften av crème fraichen, lite i taget under omrörning.
  10. I en annan bunke blandar du resterande crème fraiche och kesella med sockret och maizenan, därefter häller du i chokladblandningen och till sist ägget.
  11. Häll cheesecakemassan i formen och baka i ca 30 minuter. Stäng av ugnen och låt stå i 10 minuter.
  12. Låt kallna. Låt gärna stå i kyl över natten.
  13. Innan servering garnerar du med hyvlad choklad och florsocker.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer