Ägghalvor med kaviar

Du kan ta röd eller svart kaviar eller Kalles kaviar. Riktigt lyxigt blir det med någon tsk löjrom på varje ägghalva.
Passar till julbord, påskbord och midsommar eller på buffé med sill samt på frukostbuffé.
Om man vill kan man garnera äggen med en dillkvist eller hackad gräslök.
Om du vill att äggen ej ska glida omkring på fatet kan du lägg dem på en bädd av fint strimlad isbergssallad.

6 portioner ägghalvor med kaviar

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 12 tsk kaviar eller rom

Tillagning

  1. Koka äggen hårda ca 8-9 minuter.
  2. Kyl dem i kallt vatten.
  3. Skala äggen.
  4. Dela äggen på mitten och lägg upp på en tallrik eller serveringsfat.
  5. Lägg en tesked kaviar på varje ägghalva.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer