Ägghalvor fyllda med rökt renstek och äpple

Rökt ren heter Suovas på Samiska. Goda till buffe. Gott till det svenska smörgåsbordet vid påsk, midsommar och jul.

Räkna två ägghalvor per portion.

3 portioner ägghalvor med renstek

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 30 g rökt renstek
  • 1 dl fint tärnat rött äpple
  • 1 tsk riven pepparrot från tub
  • 50 g färskost
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk hackad gräslök

Tillagning

  1. Lägg ner äggen i kokande vatten och koka i 8 minuter.
  2. Spola äggen kalla. Skala dem och ta bort lite av botten och toppen så att de kan stå och dela äggen.
  3. Tärna renstek och äpple. Blanda med färskost och smaksätt med senap, salt och peppar. Tillsätt ev. några droppar vatten så att röran blir lös nog att blandas och skeda över äggen.
  4. Fördela rensteksröran på ägghalvorna och garnera med skuren gräslök och strimlat äpple. Tips är att ägga upp röran med två skedar man formar som ägg av röran med.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer