Wokade rödbetor med getost

Wokade rödbetor med getost blir en liten sidorätt och tillbehör. Gott som tapas, buffe och plockmat. Godast blir det om du kokar egna rödbetor. Koka dem med skal i en 40 minuter, spola i kallt vatten så lossar skalet om du masserar det med händerna, skär bort topp och botten med en skalkniv.

2 portioner wokade rödbetor

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 400 gram kokta små rödbetor
  • 60 gram getost
  • 1 msk olja

Tillagning

  1. Koka rödbetor om de inte är kokta. Koka dem hela i ca 40 minuter. Skala med rödbetorna med händerna i en bunke kallt vatten. Skär fina med skalkniv.
  2. Dela rödbetor.
  3. Värm olja i en wok eller kastrull.
  4. Slunga runt rödbetorna några minuter.
  5. Precis innan servering smular du över getosten, vänder runt och lägger upp i skålarna.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer