Risgrynspudding

Gott med saftsås, sylt, färska bär samt vispad grädde.
Risgrynspudding är ett gott och praktiskt sätt att ta tillvara överbliven risgrynsgröt.
Godast blir det med hemkokt risgrynsgröt men du kan också använda 1 liter färdig risgrynsgröt.
En dessert eller mellanmål.

6 portioner risgrynspudding

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 1 liter risgrynsgröt
  • 3 ägg
  • 1 dl grädde eller mjölk
  • RISGRYNSGRÖT: 1,5 dl grötris
  • 3 dl vatten
  • 7 dl mjölk (standard)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk smör
  • 1 bit kanelstång

Tillagning

  1. Koka risgrynsgröt om du inte redan har kokt risgrynsgröt att tillgå.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Vispa ägg och mjölk i en stor bunke.
  4. Tillsätt risgrynsgröten och rör ut den till en jämn smet.
  5. Smörj en ugnssäker form med lite smör och häll i risgrynssmeten.
  6. Grädda risgrynspuddingen i ca 30 minuter tills den fått fin färg och stelnat.
  7. Ta ut risgrynspuddingen och låt den svalna något och servera den ljummen eller kall med saftsås, sylt, färska bär och ev. lättvispad grädde.
  8. KOKT RISGRYNSGRÖT: Blanda risgryn, vatten, salt, smör samt ev. kanelstång i en kastrull och koka upp och låt koka på medelvärme i 10 minuter. Rör då och då. Häll i mjölken och rör om och låt gröten koka med lock på låg värme i ca 40 minuter (akta så att gröten ej bränns) och rör då och då.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer