Saftsås

Saftsås till Ris à la Malta, risgrynsgröt, ostkaka med mera. Saftsås gör du genom att reda vanlig saft med potatismjöl. Blir saftsåsen för tjock så spär du med mer saft. För tunn så vispar du i mer potatismjöl upplöst i lite kall saft.

Istället för blandsaft kan du ta jordgubbsaft eller hallonsaft. Ett annat alternativ till saftsås är att servera sylt till Maltan som körsbärssylt, jordgubbssylt, hallonsylt eller hjortonsylt. 

3 dl saftsås, ca 4 portioner

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 4 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 1 dl blandsaft, eller jordgubbssaft eller hallonsaft
  • 2 dl vatten
  • 1 msk potatismjöl

Tillagning

  1. Blanda saft, vatten och potatismjöl kallt i en kastrull och värm under omrörning tills såsen tjocknar.
  2. Ta av från värmen och servera saftsåsen varm eller kall. Den ska inte koka då blir såsen tunn igen.
E-mail
Medel: 3.6 (8 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer