Jättestor Ceasarsallad recept

Ceasarsallad för 10 gäster. Ceasarsallad med knaprig bacon, krutonger och parmesan.
Här har jag valt att fuska med färdig ceasardressing men den kan du såklart göra själv. Du hittar recept här på receptfavoriter. I korthet smaksätter du vanlig majonnäs med pressad vitlök, riven parmesanost samt hackade sardeller och smakar av.
Hittar du inte romansallad kan du ta och blanda lite andra sorter som isberg, frisé och lollo rosso.
Du kan servera dressingen bredvid i en skål. Då håller sig salladen fräsch om den serveras under längre tid på buffé.

10 portioner ceasarsallad

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 3 dl färdig ceasardressing eller blanda 2,5 dl majonnäs med 1 klyfta vitlök, 1 dl riven parmesan, 0,5 dl citronsaft och 4 msk hackade sardeller.
  • 3 huvud romansallad
  • 5 skivor vitt bröd
  • 2 msk olivolja
  • 100 gram hyvlad parmesan eller riven på påse (2x80 g)
  • 1 pkt bacon
  • 1 pkt cocktailtomater

Tillagning

  1. Blanda dressing om du inte köpt färdig.
  2. Stek bacon knaprig i en ugnsform på 175 grader i cirka 15 minuter.
  3. Låt svalna och hacka sedan i bitar.
  4. Skär bröd i tärningar. Blanda med olivolja och stek gyllene i panna eller rosta i ung.
  5. Skölj och dela tomater.
  6. Hyvla ost.
  7. Skölj och riv isär salladsblad grovt.
  8. Blanda i en skål med dressingen. Du kan också servera dressing i en skål bredvid.
  9. Lägg upp på fat eller skål.
  10. Blanda bacon, tomat och ost i salladen.
  11. Servera krutongerna i en skål vid sidan (de mjuknar annars) eller strö dem över ceasarsalladen vid servering.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer